Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda, zvířata, zamčené dveře…pestrý den libereckých hasičů

Pestrou službu mají od dnešního rána hasiči v Libereckém kraji. Zasahovali u nehody, zachraňovali zvířata nebo otvírali domovní dveře muži, který ztratil klíče a potřeboval se dostat ke svým lékům.

Zmíněná dopravní nehoda se stala kolem půl desáté v části obce Starý Dub. Řidič dodávky zde sjel do příkopu a narazil do stromu. K události byly vyslány 2 jednotky – PS Liberec a Český Dub. Hasiči muži poskytli předlékařskou první pomoc, odpojili baterii a provedli veškerá protipožární opatření.

„Hrdiny“ dalších zásahů hasičů v Libereckém kraji byla zvířata. Ráno vyjížděli tanvaldští hasiči k srnce, která „přistála“ v bazénu rodinného domku v Šumburku pod Desnou. Jelikož byla alespoň částečně na plachtě pokrývající bazén, hasiči ji vystrčili přední nohy na okraj a srnka se pak sama vyhoupla ven a utekla.

Naopak sama už nemohl slézt dle majitelky kočka v Liberci – Nových Pavlovicích. Ta byla ve výšce zhruba dvanácti metrů již druhý den. Na pomoc přispěchali liberečtí hasiči v čele s lezeckou skupinou, která s nastavovacími žebříky a postupovým jištěním zvíře sundala.

Odpoledne pak vyráželi hasiči odstraňovat roj včel, který ohrožoval lidi na Husově náměstí v Lomnici nad Popelkou. Den se zvířaty pokračoval v Pertolticích pod Ralskem, kam vyjeli ve 14:20 hodin profesionální hasiči z České Lípy a Jablonného v Podještědí sundávat ze stromu leguána.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet