Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladové haly ve Světlé Hoře

V pondělí 18.června po jedenácté hodině večer byl nahlášen na tísňovou linku hasičů požár stáje pro koně. Na místo byli vysláni hasiči ze stanice Bruntál se třemi cisternami a dobrovolní hasiči ze Světlé a Andělské Hory.

Po příjezdu hasiči zjistili, že oblouková hala není využívána pro ustájení koní, ale pro skladování sena, slámy a dřeva. Protože hrozilo další šíření požáru, hasiči povolali další dvě cisterny z Vrbna pod Pradědem. Celý zásah jednotky pracovaly v dýchací technice, nasadily přetlakové ventilátory pro odvětrání haly. Po příjezdu speciální nakladač vyvážel balíky na přilehlou planinu, kde je hasiči prolévali vodou.

Požár poničil střešní krytinu, balíky sena, slámy, část techniky, uskladněné dřevo a krmivo pro koně. Hasiči z místní dobrovolné jednotky hlídali místo požářiště do ranních hodin. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena zástupci vlastníka na 750 000,– Kč. Při požáru se nikdo nezranil a příčina jeho vzniku je v šetření zástupců Hasičského záchranného sboru a Policie ČR.

Zdroj: HZS MSK ÚO Bruntál

Sdílet