Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vrtulník transportoval řidičku od nehody, po srážce s kamionem byla zraněna

Ve čtvrtek 21. června došlo po půl deváté dopoledne na Jihlavsku k vážné dopravní nehodě. Při střetu osobního a nákladního vozidla se těžce zranila řidička.

Řidič nákladního automobilu Man s přívěsem jel po dálničním přivaděči od Jihlavy ve směru na Havlíčkův Brod. V té době sjížděla z dálnice ze směru od Brna řidička vozidla Škoda Octavia a došlo ke střetu.

Řidič nákladního vozidla se ještě marně snažil střetu zabránit strhnutím řízení, v důsledku čehož se přívěs převrátil na bok a na vozovku se vysypal přepravovaný náklad, jednalo se o obilí.

K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava. V osobním voze zůstala po nehodě zaklíněna řidička. Hasiči ji ze zdemolovaného vozidla vyprostili za pomoci hydraulického nářadí.

Po vyproštění byla zraněná žena předána do péče zdravotníkům. Po nezbytném ošetření na místě byla zraněná řidička k dalšímu ošetření transportována vrtulníkem do brněnské nemocnice.

Petra Musilová, HZS Kraje Vysočina

Policisté provedli u řidiče nákladního vozidla dechovou zkoušku, při které požití alkoholu nezjistili. U řidičky nebylo možné dechovou zkoušku provést vzhledem k jejímu vážnému zranění, byl nařízen odběr krve. Škodu na vozidlech, nákladu a poškozené komunikaci policisté vyčíslili předběžně na 220 tisíc korun.

Po dopravní nehodě byla komunikace průjezdná pouze částečně a provoz na místě policisté řídili kyvadlově. Při vyprošťování bylo nutné po nezbytně nutnou dobu silnici zcela uzavřít. V obou směrech se tak tvořily kolony. Po poledni se podařilo místo nehody opět plně zprůjezdnit.

Policie žádá svědky této vážné dopravní nehody, aby se přihlásili na tísňovou linku 158.

por. Bc. Jana Kroutilová
Policie ČR

Sdílet