Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fiat se namotal na strom

V pondělí ráno došlo u Holešova k těžké havárii osobního auta, které se dostalo mimo vozovku a po bočním nárazu do stromu byl vážně zraněn mladý řidič.

Dne 7. 8. 2006 v 06:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Holešova.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Kroměříže se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Zahnašovice a Holešov, část Všetuly, došlo k těžké havárii osobního auta zn. Fiat.

Na mokré vozovce se řidič dostal mimo silnici, kde havaroval po malém srázu do kmene vzrostlého stromu. Vozidlo se ve smyku stočilo a náraz přišel na boční stranu předních dveří u řidiče. Mladý řidič zůstal uvnitř zaklíněn s těžkým zraněním nohou.

Obě jednotky hasičů se zapojily do vyprošťovacích prací. Postupně byly odstřiženy dveře u řidiče a přední část střechy. Pomocí hydraulického zařízení byla roztažena zdemolovaná přední část auta a uvolněno sevření nohou. Řidič byl vytažen z vozu a byla mu poskytnuta lékařská pomoc.

Po fixaci nohou byl zraněný řidič přenesen na silnici a uložen do transportního lůžka. Po naložení do vozu zdravotnické záchranné služby byl převezen do nemocnice k dalšímu ošetření a hospitalizaci.

Po dobu zásahu jednotek integrovaného záchranného systému byla vozovka zcela uzavřena. Doprava byla odkláněna na objízdnou trasu hlídkami policie. Asi hodinu po příjezdu záchranářů byla vozovka uvolněna v jednom jízdním pruhu pro čekající nákladní dopravu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet