Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dodávku a budovu pravděpodobně někdo úmyslně zapálil, škoda je zhruba milion korun

Stále probíhá vyšetřování příčiny vzniku požáru, který se rozhořel dnes, 27. 6. 2012 několik desítek minut po půlnoci. Pes na vyhledávání akcelerantů hoření označil tři ohniska požáru. S největší pravděpodobností se jednalo o úmysl.

V pondělí 27. června 2012 v 1:51 hodin vyjeli hasiči k požáru do obce Poběžovice na Domažlicku. V Masarykově ulici došlo k požáru dodávky a budovy. Budova (10×20 metrů) dříve sloužila jako truhlárna, v současné době zde probíhala rekonstrukce na bytové jednotky. Při příjezdu jednotek na místo události bylo vozidlo i budova v plamenech. Hasiči zachránili psa. Na likvidaci požáru a obranu stodoly a obytného domu stojících v bezprostřední blízkosti hasiči nasadili 5 C proudů, z toho jeden vedli z výškové techniky (AZ 30).

Hasiči zřídili dvě čerpací stanoviště. Z jednoho byla dopravována voda pomocí hadicového vedení, z druhého kyvadlově. Hasiči po celou noc až do 14:00 dohlíželi nad požářištěm a prolévali doutnající ohniska. Pes na vyhledávání akcelerantů hoření označil tři ohniska požáru s přítomností hořlavé látky. Z toho lze usoudit, že požár založil neznámý pachatel úmyslně. V tuto chvíli stále probíhá vyšetřování, aby se vyloučila technická závada. Škody byly předběžně odhadnuty na 1 milion korun.

Zasahující jednotky:

  • HZS Domažlice
  • JSDH Horšovský Týn
  • JSDH Hostouň
  • JSDH Poběžovice
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet