Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 28. června 2012

Dobrovolní hasiči z hradecké městské části Plačice likvidovali včera dopoledne vosí hnízdo, které se opakovaně uhnízdilo nad vchodem do domu v Labské kotlině v Hradci Králové.

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská vyjeli včera před třetí hodinou odpoledne k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Před odbočkou na Předměřice nad Labem došlo ke střetu osobního a nákladního vozidla.

Osobní vůz skončil po srážce v příkopu. Hasiči po příjezdu na místo ošetřili řidiče osobního auta, který se lehce zranil na ruce. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění.

Následně zajistili auto v příkopu proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování události Policií ČR odjel nákladní vůz po vlastní ose. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

K dopravní nehodě osobního vozidla s vlekem a kamionu došlo včera odpoledne na silnici č. I/14 v Solnici. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a místní dobrovolní hasiči. Při jejich příjezdu se obě vozidla nacházela v jednom jízdním pruhu.

Při střetu nebyl nikdo zraněn. Hasiči řídili v místě nehody dopravu a po zadokumentování události Policií ČR odstranili poškozený vlek od osobního auta mimo vozovku. Následně odklidili ze silnice střepy a další trosky z vozidel a zasypali uniklé provozní náplně sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují vyjeli k likvidaci vosího hnízda, které se nacházelo ve skříňce na balkoně domu v ulici Malecí v Novém Městě nad Metují.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem včera dopoledne odstraňovali větev ze silnice u Libotova.

Dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna likvidovali strom, který se nebezpečně nakláněl nad turistickou stezkou ve Špindlerově Mlýně.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic byli včera vpodvečer přivoláni k likvidaci sršní a vos v půdním prostoru rodinného domu v obci Lískovice. Sršní hnízdo se nacházelo v uloženém spacáku a vosí báň za krovem střešního trámu. Hasiči obě hnízda zlikvidovali.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet