Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Necelou šedesátku událostí řešili do rána hasiči na Vysočině

V průběhu noci a časných ranních hodin zasahovali hasiči na Vysočině u 56 událostí v souvislosti s počasím. Ve většině případů odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu.

Nejčastěji zasahovali hasiči na Jihlavsku – 26krát, nejméně na Třebíčsku – jedenkrát. Nejvíce výjezdů evidujeme od 21:36 hod do půlnoci – 40. Všechny události se obešly bez zranění.

Stromy hasiči odstraňovali na Jihlavsku například u Nových Dvorů, Záborné, Dobronína, Nadějova nebo Třeště.

Na Pelhřimovsku komplikovaly popadané stromy dopravu na komunikacích u Pravíkova, Humpolce nebo Jakubína.

Na Havlíčkobrodsku odstraňovaly jednotky požární ochrany stromy například u Rušinova, Ždírce nad Doubravou nebo České Bělé.

Na Žďársku odstraňovali hasiči stromy u Věcova, Vepřové, Polničky nebo Budče.

Problémy nebyly však jen na silnicích, hasiči museli odstraňovat popadané stromy také ze železničních tratí. Ve 23:55 hod vyjela jednotky HZS SŽDC Havlíčkův Brod k odstranění stromu z kolejiště u obce Termesivy na Havlíčkobrodsku. O tři minuty později byl ohlášen další padlý strom v kolejišti u Stříteže na Jihlavsku. Před pátou hodinou ranní odstraňovali profesionální hasiči ze stanice Třešť strom z kolejiště u železniční zastávky v Třešti.

V 02:00 hod padl vzrostlý strom na dráty telefonního vedení na ulici U Boroviny v Jihlavě. Jihlavští profesionální hasiči provedli jeho odstranění za pomoci motorové pily.

Přehled výjezdů:

  • Jihlavsko: 26
  • Havlíčkobrodsko: 9
  • Pelhřimovsko: 6
  • Třebíčsko: 1
  • Žďársko: 14
Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet