Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nejen hasiče zaměstnaly včerejší dopravní nehody na Liberecku

Včerejší dopravní nehody v Libereckém kraji zaměstnaly nejen hasiče, ale i další složky IZS včetně letecké záchranné služby.

Krátce po půl druhé odpoledne vyjížděli hasiči ze stanice Liberec k nehodě na vnějším obchvatu Hrádku nad Nisou, kde se střetly dva osobní automobily. Na místě byla jako první místní jednotka, která provedla protipožární opatření a poskytla první pomoc třem zraněným osobám. Po příletu LZS hasiči pomohli s naložením vážně zraněného pacienta do vrtulníku. Dopravní nehoda se obešla bez vyprošťování osob z vozidel.

Po 18. hodině zasahovali hasiči na Českolipsku u dopravní nehody nákladního a osobního automobilu v obci Žandov. Profesionální hasiči z České Lípy zde společně se svými dobrovolnými kolegy poskytli předlékařskou pomoc jedné zraněné osobě. Na místě události byla ZZS i LZS.

Poslední vážnější dopravní nehoda se stala v podvečer u obce Škodějov, kde se řidička v osobním automobilu převrátila na střechu. Po příjezdu hasičů ze stanice Semily byla již řidička mimo vozidlo. Hasiči jí poskytli první pomoc a zajistili místo nehody. Následně pomohli s transportem zraněné ženy do vrtulníku a havarované vozidlo převrátili zpět na kolo pomocí navijáku.

Autor: por. Daniel Mlčoch DiS

Sdílet