Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kotelny rodinného domu

V neděli večer došlo v obci Lidečko na Vsetínsku k požáru v kotelně rodinného domu, při kterém utrpěl senior velmi vážné popáleniny na 80% těla.

Dne 13. 8. 2006 v 19:06 hod. byli hasiči informováni o požáru v kotelně rodinného domu v obci Lidečko na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým autem, kterou posílila jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Lidečko a Horní Lideč. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v malé kotelně rodinného domu došlo k požáru a zranění muže.

Požár těžce zranil devětasedmdesá­tiletého muže, kterého se snažila z hořící kotelny vytáhnout jeho manželka a vnučka. Před příjezdem hasičů se požár snažili uhasit obyvatelé domu a sousedé.

Hasiči požár dohasili a zabránili jeho dalšímu šíření do vedlejších místností. Do příjezdu záchranné služby poskytovali hasiči zraněnému první pomoc. Po příjezdu lékařů byl senior přenesen do sanitky a byla mu poskytnuta další odborná zdravotnická pomoc. Vzhledem k vážnosti jeho stavu povolal lékař na místo leteckou záchrannou službu.

V sanitce byl zraněný převezen na místní fotbalové hřiště, kde si ho převzala letecká služba a okamžitě ho transportovala do nemocnice v Ostravě. Muž utrpěl popáleniny II. a III. stupně na 80% těla.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo zjištěno, že senior pravděpodobně manipuloval s kotlem na tuhá paliva. V domě se topilo od odpoledních hodin a muž chtěl zřejmě přiložit další palivo. Při obsluze kotle došlo ke vznícení velkého množství prachu v malé kotelně, k poškození elektrického vedení a ohřívače vody. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet