Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár trafostanice a popadané větve v obci Skryje u Tišnova

Dne 5. 7. 2012 v 19:20 vyjížděla JSDH Dolní Loučky k nahlášenému požáru trafostanice v obci Skryje u Tišnova. Už při příjezdu do obce Skryje bylo zřejmé, že se v obci prohnala ničivá vichřice a následky budou velké.

Cesta k zásahu byla komplikovaná z důvodu velkého výskytu mlhy a popadaných větví na místní komunikaci. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o spadenou větev na trafostanici, kde došlo k požáru, který byl před příjezdem jednotek uhašen a místo požáru bylo předáno energetické společnosti E-ON. Díky této ničivé vichřici byli také pořadatelé nuceni zrušit místní zábavu, která se zde měla večer konat.

Na místě události bylo také potřeba vyčistit místní komunikaci od spadaných větví a umožnit tak čistý průjezd obcí. Na žádost místních obyvatel a velitele zásahu vyjela naše jednotka s CAS 32 T148 na průzkum příjezdové cesty k odlehlému táboru, který se nachází za obcí. Po průzkumu cesty a tábora se naše jednotka vrátila zpět na místo požáru, kde bylo operačnímu středisku ohlášeno ukončení události a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Jednotky: JSDH Dolní Loučky, PS Tišnov, JSDH Tišnov

www.sdh-dolniloucky.estranky.cz
Pavel Bahenský (JSDH Dolní Loučky)

Sdílet