Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči lovili leguána

Krátce před 15. hodinou hasiči vyjížděli do Vídeňské ulice v Brně po oznámení, že po zdi jednoho z domů leze leguán. Leguána hasiči skutečně objevili na štítové zdi ve výšce zhruba 11 metrů.

Průzkumem zjistili, že zvíře se nejdříve objevilo na lešení sousedního domu a odtud po břečťanovém porostu vylezlo na vedlejší štítovou zeď. Hasiči se ke zvířeti dostali pomocí čtyř nastavovacích žebříků a pomocí odchytové sítě na teleskopické tyči půjčené od odchytové služby leguána zajistili a v pořádku sundali na zem. Pro exotické zvíře, s ocasem dlouhé zhruba 80 centimetrů, si přijeli pracovníci brněnské ZOO. Ti konstatovali, že se jednalo o leguána zeleného.

Na lovce si zahráli hasiči předtím v Křídlovické ulici v Brně. Na místo vyjížděli ve 12:15 hodin a po příjezdu zjistili, že kotě je ve výšce zhruba 15 metrů. Jeden ze zasahujících hasičů vylezl na strom a kotě snesl dolů. Přestože událost ohlásili lidé z okolí, k vlastnictví zvířete se nikdo nehlásil. Hasiči proto kotě umístili do krabice a převezli na požární stanici, kde si kotě později vyzvedli pracovníci odchytové služby útulku Městské policie pro opuštěná zvířata.

Info: kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet