Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž vypaloval trávu, skončil v nemocnici

Požár těžko přístupné lesní paseky likvidovali v sobotu 19. 8. 2006 hasiči u Okrouhlého Hradiště na Tachovsku. Zásah byl komplikován nedostatkem vody, který hasiči museli řešit dálkovou dopravou hadicemi.

S plameny bojovalo několik hasičských jednotek. K nepřístupné pasece natáhli desítky metrů hadicového vedení. Po dvou hodinách požár zlikvidovali.

Oheň žádnou škodu nezpůsobil. „Právě na tomto místě lesníci před dvěma týdny vykáceli všechny stromy. Příčinu vzniku požáru zatím nevíme. Vznikl u nedaleké cesty a odtud se rozšířil právě na mýtinu,“ uvedl tiskový mluvčí plzeňských hasičů František Vaško.

Krátce předtím hasiči likvidovali požár u obce Slavice na Tachovsku, kde vzplál asi hektar pole. Zemědělci se snažili ještě před příjezdem hasičů místo požáru oborat, ale jeden člověk se při tom zranil. Musel pro něj přiletět vrtulník letecké záchranné služby a dopravit ho do plzeňské fakultní nemocnice. Má popáleniny prvního a druhého stupně zhruba na patnácti procentech těla. Zasaženy byly především dolní končetiny od kolen dolů a zčásti také ruce.

Požár vznikl na pozemku popáleného muže, který vypaloval trávu. Důvodem vzniku požáru je nedbalost. Muž se snažil požár pole vidlemi uhasit. To se mu nepodařilo, navíc se při tom popálil.
Sdílet