Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělí na Zlínsku ve znamení dopravních nehod

V 06:50 hodin byla operačním střediskem zlínských hasičů přijata žádost o asistenci jednotky u dopravní nehody, ke které došlo u Valašské Polanky na Vsetínsku.

V důsledku nehody mělo dojít k úniku chladicí kapaliny na vozovku v úseku asi 100 metrů. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů stanice Vsetín s jedním zásahovým vozidlem, která po příjezdu na místo provedla likvidaci následků nehody a následně se vrátila na stanici.

V 10:40 hodin vyjížděla naše jednotka ze stanice Kroměříž k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, ke které došlo na ulici Hulínská. Po příjezdu na místo události provedla jednotka zabezpečení vozidel a jejich odtažení.

Další dopravní nehoda byla hlášena na operační středisko v 11:52 hodin. Na komunikaci ze Starého Města směrem na Huštěnovice došlo k nehodě dodávky, která se po sjetí do příkopu převrátila na střechu. Na první pohled vážnější nehoda se obešla bez nutnosti vyproštění nebo zranění osob. Nedošlo také ani k úniku provozních kapalin. Vyproštění vozidla zabezpečil majitel vozidla.

V 13:23 hodin byla hlášena ve Starém Městě další dopravní nehoda vozidla, které přepravovalo i tlakové láhve. Po příjezdu jednotky profesionálních hasičů z Uherského Hradiště nebylo zjištěno žádné bezprostřední nebezpečí nebo ohrožení. Tlakové lahve byly nepoškozeny, jednotka zabezpečila vozidlo a asistovala při jeho převrácení na kola.

Zatím k poslední dopravní nehodě vyjížděla jednotka našich hasičů ze stanice Vsetín před pátou hodinou odpolední a to na ulici Sušilova, kde došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel s únikem pohonných hmot. Jednotka provedla zabezpečení vozidel proti vzniku požáru a dalšímu úniku paliva. Po odstranění následků nehody se jednotka vrátila na stanici.

Všechny hlášené dopravní nehody, u kterých naše jednotky zasahovaly, se naštěstí obešly bez vážnějších škod a zranění osob.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet