Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u nehody dvou pekařských aut, museli kvůli úniku paliva odstřihnout kus karoserie

K nehodě dvou pekařských aut (shodou okolností od stejné firmy) byli dnes ve 2:12 hodin přivoláni hasiči HZS Libereckého kraje. Ke střetu došlo na hlavním tahu silnice 65 u Rychnova nad Nisou a u nehody zasahovali profesionální hasiči z Liberce a Jablonce nad Nisou.

„V době našeho příjezdu obě dodávky blokovaly téměř celou šíři komunikace, všude kolem byly rozházené přepravky s pečivem a z vozidel navíc unikaly pohonné hmoty,“ popsal velitel zásahu jabloneckých hasičů ppor. Ing. Tomáš Janoušek.

Hasiči tak ve spolupráci s policisty uzavřeli silnici, zasypali již uniklé PHM a snažili se co nejrychleji zamezit dalšímu úniku.

„Jedna z dodávek však měla poškozené přívodní vedení do nádrže a únik nešlo zastavit. Proto jsem nařídil odstřižení části zdeformované karoserie a následné kontrolované vypuštění PHM do sudu na ropné látky, který nám přivezli liberečtí hasiči,“ sdělil velitel zásahu.

Přestože řidiči pekařských aut měli jen drobná povrchová zranění, hasiči pro jistotu povolali ZZS. Hasiči osvětlovali místo zásahu a asistovali při naložení vraků na vůz odtahové služby. Na základnu se jablonečtí profesionálové vrátili až před šestou hodinou ranní.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet