Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 25. července 2012

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové otevírali včera dopoledne dveře bytu v Harmonii I. na třídě E. Beneše v Hradci Králové. Uvnitř se nacházela devadesátiletá žena, která volala o pomoc. Hasiči se do bytu dostali přes otevřený balkon a zpřístupnili dveře pro záchranáře, kteří ženu převezli do nemocnice.

Před druhou hodinou odpoledne vyjeli hradečtí hasiči k otevření dveří osobního vozidla Saab v Ladově ulici v Hradci Králové. Uvnitř zůstalo zabouchnuté asi dvouleté dítě. Hasiči začali s nouzovým otevíráním dveří, ale po chvíli se na místo dostavili pracovníci zámečnické firmy, kteří provedli otevření vozidla bez poškození dveří.

Dvě jednotky profesionální hasičů z Nového Bydžova a centrální stanice Hradec Králové byly včera odpoledne přivolány záchrannou službou na pomoc s transportem pacienta ze střechy domu v Lodíně. Čtyřicetiletému muži, který opravoval střechu rodinného domu se udělalo nevolno a omdlel. Po příjezdu novobydžovských hasičů na místo určení byl muž v sanitě a v péči záchranářů. Ještě před dojezdem hasičů z Hradce Králové s automobilovým žebříkem byla jednotka odvolána. Spolupracovníci snesli muže ze střechy na zem ještě před příjezdem hasičů.

Hradečtí hasiči z centrální stanice Hradec Králové otevírali dveře bytu v Sekaninově ulici v Hradci Králové, kde zůstal zapnutý sporák.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Ke střetu osobního vozidla s cyklistou došlo včera vpodvečer v Doudlebách nad Orlicí. Na místo události vyjeli po 17. hodině profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Při jejich příjezdu byl třiačtyřicetiletý cyklista v péči lékaře záchranné služby. Muž byl po nezbytném ošetření převezen do nemocnice. Hasiči zkontrolovali osobní vozidlo Škoda Felície, zda nedošlo k úniku provozních náplní. Čtyřiaosmdesátiletý řidič škodovky vyvázl bez zranění. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Hronova vyjeli k požáru ve Zbečníku. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o neohlášené pálení. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na základny.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo včera večer na silnici u Adršpachu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Adršpachu. Po příjezdu jednotek na místo byla dvoučlenná posádka mimo vozidlo a nezraněna. Hasiči provedli protipožární opatření a zabezpečili vůz proti úniku provozních náplní.

Územní odbor Trutnov

Trutnovští hasiči vyjeli včera po třetí hodině v noci k ohlášenému požáru v Kauflandu v Horské ulici v Trutnově, který hlásila elektrická požární signalizace. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jednalo o chybné sepnutí čidla EPS.

Královédvorští profesionální hasiči vyjeli včera odpoledne k odstranění látky z vozovky v části Nové Lesy u Bílé Třemešné. S největší pravděpodobností se jednalo o rostlinný olej, který byl rozježděn na ploše zhruba 200 metrů. Hasiči na místo povolali pracovníky Správy a údržby silnici, kteří zajistili odstranění oleje ze silnice.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou osobních vozidel na silnici v části Hořejší Vrchlabí. Na místo události vyjeli po šesté hodině večer profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna. Z havarovaných vozidel Volkswagen Polo a Škoda Octavia neunikly žádné provozní náplně. Hasiči zajistili místo nehody a vrátili se zpět na základny.

Územní odbor Jičín

Jednotka dobrovolných hasičů z Jičína likvidovala sršní hnízdo v chatě v obci Dvorce.

Profesionální hasiči z Jičína vyjeli v 18:15 hodin k dopravní nehodě, která se stala u obce Železnice. Na silnici č. 2867 havaroval motocyklista. Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek a vyprostili devětašedesáti­letého řidiče, kterého zavalila motorka. Poskytli mu předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby jej předali do péče záchranářů. Následně zabezpečili motocykl zn. Keeway proti požáru a odpojili baterii. Stroj odklidili ze silnice a očistili vozovku od střepů. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice vyjeli na hlášený požár v areálu závodu Čepro v prostoru stáčecí lávky. Jednalo se o chybné sepnutí čidla elektrické požární signalizace.

Profesionální hasiči z Hořic odstraňovali větev ze silnice u obce Rohoznice.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet