Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozvoz pečiva nedojel, dodávka skončila převrácená mimo vozovku

V 03:34 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů Zlín hlášení policie o dopravní nehodě dodávkového vozidla rozvozu pečiva, ke které došlo na komunikaci mezi obcemi Lubná a Zlámanka na Kroměřížsku. Podle prvotního hlášení zůstal řidič po nehodě v převráceném vozidle.

Na místo hlášené nehody vyjela jednotka profesionálních hasičů stanice Kroměříž s jedním zásahovým vozidlem. I přes to, že se místo události nacházelo mimo hlavní komunikace, byli hasiči na místě do osmi minut po svém výjezdu ze stanice.

Velitelem zásahu bylo následně z místa hlášeno, že se havarované vozidlo nachází mimo komunikaci a je převráceno na svůj levý bok. Řidič se z havarovaného vozidla dokázal vyprostit sám, ještě před příjezdem jednotky a byl nezraněn. Na místě se nacházela hlídka PČR a sanita zdravotnické záchranné služby.

Po nasvícení prostoru nehody světlomety teleskopického stožáru zásahového vozidla provedli hasiči zajištění havarované dodávky proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Místo nehody bylo následně zadokumentováno a převzato přítomnými policisty.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet