Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Býšť na Pardubicku zasahoval vrtulník, muže lékař napojil na umělou plicní ventilaci

Operátoři Krajského zdravotnického střediska zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje přijali od kolegů z Pardubického kraje krátce před desátou hodinou informaci o vážné dopravní nehodě.

Na místo události vyrazila také jednotka profesionálních hasičů ze stanice Holice. Po průzkumu místa zásahu bylo zjištěno, že zde řidič s vozidlem Mercedes Vito narazil do třech stromů a bylo nutné jej z velmi poničeného auta vyprostit hydraulickými nůžkami.

Osobní automobil uvěznil přibližně 30 letého muže na silnici 298 mezi obcemi Býšť a Bělečko na Pardubicku. Na místo neprodleně vyslali dispečeři vrtulník Letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje. Muž pro poranění více tělesných systémů a selhání životních funkcí musel být oživován.

Lékař letecké záchranné služby musel muže připojit na přístroj pro umělou plicní ventilaci. Muže se po několika pokusech podařilo oživit a na místě stabilizovat jeho kritický stav.

S velmi vážným poraněním několika tělesných systémů byl v ohrožení života letecky transportován do traumacentra oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Na muže již čekal aktivovaný tým traumatologů.

Příčina dopravní nehody je předmětem vyšetřování policie.

Tomáš Ježek
tiskový mluvčí
ZZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet