Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hodinu před koncem směny hasiči vyráželi k nehodě osobního a nákladního vozidla

Ještě před ukončením a předáním směny byla jednotka profesionálních hasičů stanice Uherský Brod vyslána k hlášené dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla na křižovatce ulice Dolní Valy poblíž centra Uherského Brodu.

Hlášení nehody bylo na tísňovou linku hasičů přijato v 06:14 hodin, kdy oznamovatel mimo jiného uvedl, že nedošlo k žádnému zranění osob, ale že na místě nehody uniká z vozidel motorový olej.

Vzhledem ke skutečnosti, že k události došlo poblíž naší stanice, byla jednotka s jedním zásahovým vozidlem na místě nehody téměř okamžitě. Velitelem zásahu bylo potvrzeno, že se jedná o střet osobního a nákladního vozidla a oba vraky vozidel částečně blokují průjezd křižovatkou.

Účastníci nehody se nacházeli mimo vozidla a byli bez viditelných zranění. Protože si jeden z řidičů stěžoval na bolesti v místě krční páteře, povolal velitel zásahu cestou operačního střediska sanitu zdravotnické záchranné služby. Po příjezdu zdravotníků byl řidič předán k dalšímu ošetření.

Hasiči zajistili obě vozidla proti vzniku požáru. Hlášený únik oleje z vraků nebyl potvrzen, jednalo se pouze o menší úkapy pravděpodobně hydraulického oleje ze zvedacího zařízení kabiny nákladního vozidla. Tento únik byl okamžitě likvidován.

Po zadokumentování místa nehody policií provedli hasiči likvidační práce a v 07:20 hodin se vrátili na stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet