Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ložisko kola se zadřelo a návěs kamionu začal hořet, požár zpozoroval projíždějící řidič sanitky

Ve 21:04 hodin byl na operační středisko ohlášen požár kamionu, ke kterému došlo v části obce Vésky u Uherského Hradiště.

Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů stanice Uherské Hradiště a dobrovolných hasičů obcí Vésky a Kunovice s celkem třemi cisternovými automobily.

Jako první se na místo požáru dostavila ve 21:10 hodin jednotka z Uherského Hradiště. Velitelem zásahu bylo upřesněno, že se jedná o požár návěsu kamionu, který se hasičům podařilo do čtyř minut od příjezdu lokalizovat.

Ve 21:35 hodin byla velitelem zásahu hlášena likvidace požáru. Na místo události se dostavil vyšetřovatel požárů.


Před desátou hodinou se zasahující jednotky postupně vrátily na své stanice. Vyšetřovateli požárů se na základě zjištěných skutečností podařilo velmi rychle stanovit příčinu vzniku požáru, kterou bylo zadřené ložisko pravého kola nápravy návěsu.

Požár byl zaregistrován projíždějící sanitou záchranné zdravotnické služby. Ihned po zastavení se řidič nákladního vozidla pokusil o hašení vzniklého požáru práškovým hasicím přístrojem, ale vzhledem k intenzitě hoření a nepřístupnosti ohniska požáru se mu plamenné hoření nepodařilo vlastními silami zvládnout.

Předběžná škoda byla vyčíslena na 100.000,– Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty ve výši asi 2 500.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet