Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedmnáctiletý mladík bez řidičáku naboural a těžce zranil spolujezdce

Těžkým zraněním čtyřiadvacetilého spolujezdce skončila v pátek 3. srpna kolem osmé hodiny ranní jízda sedmnáctiletého mladíka na Blanensku.

Mladík usedl za volant osobního auta Honda, zřejmě důsledkem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení a havaroval na silnici v blízkosti obce Uhřice mimo silnici do dvou stromů.

Při příjezdu hasičů na místo zásahu bylo provedeným průzkumem zjištěno jedno havarované osobní auto značky Honda v tuningové úpravě, nacházející se po nárazu do stromu na střeše. Jedna osoba byla zraněná těžce, jedna lehce.

Na místě již zasahovala ZZS a měla zraněné osoby ve své péči. Jednotka města Velké Opatovice provedla zabezpečení místa nehody, protipožární opatření a započala s řízením dopravy na pozemní komunikaci. Vypomohla také ZZS při transportu zraněné osoby do vozidla ZZS. Po příjezdu HZS Boskovice, místo události předáno veliteli HZS Boskovice.

ZZS povolala pro těžce zraněnou osobu LZS. Jednotky dále vyčkaly příjezdu dopravní Policie, zabezpečily místo pro přistání LZS a pomohly při transportu pacienta do vrtulníku. Po zdokumentování místa nehody Policií se na místo události dostavila odtahová služba.

Jednotky dále pomohly s převrácením havarovaného vozidla zpět na kola a naložení vozu na odtahovou službu. Likvidace úniku PHM a odjezd jednotek na základnu.

Zúčastněné jednotky: JSDH Velké Opatovice, HZS Boskovice, ZZS Velké Opatovice, Dopravní Policie.

Ptáček Ondřej, Dis. – www.sdhvelkeopatovice.cz

Muž není držitelem patřičného řidičského oprávnění. Sám byl po nehodě zraněn lehce. Při havárii vznikla škoda za asi 25 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Šebková
Policie ČR

Sdílet