Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na požár nákladního vozidla použil majitel před příjezdem hasičů tři hasicí přístroje

Dne 3.8. v 10:36 hodin přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně hlášení o požáru nákladního vozidla u čerpací stanice pohonných hmot v obci Lutonina na Vizovicku.

Na místo události vyjela dvě zásahová vozidla a to profesionálních hasičů ze Zlína a dobrovolných hasičů obce Vizovice. Poplach byl vyhlášen také místní jednotce dobrovolných hasičů. Jako první, se na místo požáru dostavila jednotka dobrovolných hasičů z Vizovic, která také požár v úložném prostoru obytného nákladního vozidla zn. Iveco EuroCargo za použití vysokotlakého proudu likvidovala. Před jejich příjezdem prováděl hašení práškovým hasicím přístrojem také řidič vozidla.

Díky rychlému hasebnímu zásahu řidiče a následně i jednotky hasičů z Vizovic nedošlo k rozšíření požáru na celé vozidlo a také na přívěs, kde byly přepravovány části pouťové atrakce. Asi úsměvně může působit zjištění, že jednou z převážených částí atrakce bylo i „hasičské vozidlo“.

Po příjezdu vyšetřovatel požárů ze Zlína bylo vozidlo ohledáno. Ke vzniku požáru došlo ve spodní části vozidla, kde se nacházel úložný prostor s akumulátorovou baterií a dalším technickým příslušenstvím vozidla. Přesná příčiny vzniku požáru je v dalším šetření. Vzniklá škoda byla majitelem vozidla odhadnuta asi na 30.000,– Kč. Hasebním zásahem byl zachráněn další majetek v hodnotě okolo 1 300.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet