Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro těžce zraněného letěl vrtulník, automobil po nehodě skončil na střeše

V 01:51 hodin dnešního dne byla na operační středisko ve Zlíně oznámena dopravní nehoda jednoho osobního motorového vozidla, ke které došlo u obce Ústí na Vsetínsku. Podle oznamovatele bylo vozidlo po nehodě převráceno na svůj bok a v jeho interiéru zůstaly zaklíněny dvě osoby.

Na místo nehody byly okamžitě vyslány dva zásahové vozy profesionálních hasičů ze stanice Vsetín. Po pěti minutách byli naši hasiči na místě nehody a po provedení prvotního průzkumu zahájili záchranné práce.

Osobní vozidlo zn. Škoda Octavia se nacházelo převrácené na střechu, která se deformovala a jednoho z účastníků nehody uvěznila v interiéru. Další dvě zraněné osoby byly mimo vozidlo. Přes zadní dveře a za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení se podařilo hasičům zraněnou osobu z vozidla následně vyprostit.

Oba lehce a jednoho těžce zraněného si převzaly do své péče posádky dvou vozidel zdravotnické záchranné služby. Těžce zraněná osoba byla později, po převozu do nemocnice, transportována vrtulníkem.

Jednotka provedla opatření proti vzniku požáru, úniku provozních kapalin a po ukončení likvidačních prací předala místo nehody policii. V 03:25 hodin hlásila jednotka ukončení zásahu a návrat na stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet