Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Pačlavicích se po střetu převrátilo osobní vozidlo, nikdo nebyl zraněn

V 08:14 hodin přijalo operační středisko ve Zlíně oznámení o dopravní nehodě dvou osobních vozidel v části obce Pačlavice – Pornice na Kroměřížsku. Podle oznamovatele zůstalo jedno z vozidel po střetu převrácené na střeše a mělo také dojít k úniku pohonných hmot.

Na místo události byla operačním důstojníkem vyslána profesionální jednotka Morkovice s jedním zásahovým vozidlem posílená jednotkou dobrovolných hasičů obce Morkovice – Slížany s dalším zásahovým vozidlem. Obě jednotky se na místo nehody dostavily do čtyř minut od výjezdu ze svých stanic.

Velitelem zásahu bylo zjištěno, že na křižovatce silnic došlo ke střetu osobního vozidla zn. VW s osobním vozidlem zn. Suzuki SX4, které se v důsledku nehody převrátilo na svůj levý bok a zůstalo na chodníku u komunikace poblíž sloupu elektrického vedení a objektu rodinného domu. I přes závažnost nehody zůstaly všechny tři osoby, které ve vozidlech cestovaly nezraněny.

Jednotky provedly označení prostoru nehody, protipožární opatření u obou vozidel a za pomoci sorbentu likvidovaly uniklou chladicí kapalinu z vozidla VW, které zůstalo v prostoru křižovatky. Po zadokumentování místa nehody policií, provedli hasiči převrácení vozidla zn. Suzuki na kola a úklid prostoru dopravní nehody. Následně se obě jednotky vrátily na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet