Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči asistovali u nálezu nástražného výbušného systému v Ostravě, na místě je i mobilní operační středisko

V Ostravě hasiči spolu s policisty zasahovali u nálezu nástražného výbušného systému. Evakuovány byly řádově desítky osob.

Jak nám potvrdila policejní tisková mluvčí, na místě byli i pyrotechnici, kteří prohlíželi objekt. Policisté událost vyhodnotili jako potencionálně nebezpečnou pro obyvatele a okolí, Jugoslávská ulice byla uzavřena.


ČTĚTE: Mobilní operační středisko HZS MSK


Tiskový mluvčí hasičů nám sdělil, že z jejich techniky byl na místě 1. vůz, II. výjezd a CAS 30 T815–7 z centrální stanice v Ostravě – Zábřehu spolu s technickým kontejnerem a mobilním operačním střediskem. Dobrovolní hasiči ze Zábřehu byli svoláni do pohotovosti.


ČTĚTE: Technický kontejner HZS Moravskoslezské­ho kraje


Při podobném typu zásahu si událost řídí policisté. Úkolem hasičů je v těchto případech provést záchranu osob, jejichž život a zdraví jsou ohroženy, řídit evakuaci ohrožených osob, popřípadě určit nebezpečnou zónu.

Hasiči technicky a odborně podporují činnosti ostatních složek IZS, zvláště poskytují technické prostředky a požární techniku vyžádané pyrotechnikem včetně obsluhy. Cestou velitele jednotky PO zabezpečí, pokud je to možné, dokumentaci k výbuchem ohroženému objektu, nebo např. dokumentaci zdolávání požáru, projektovou dokumentaci, dokumentaci k plánované evakuaci apod.,

foto: Pavel Gumička

Sdílet