Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže na Vsetínsku zavalil při sečení trávy traktor, zraněním na místě podlehl

V 14:14 hodin přijalo operační středisko hasičů Zlínského kraje žádost o poskytnutí pomoci při vyproštění osoby poblíž obce Huslenky na Vsetínsku.

Na místo hlášené události byla vyslána jednotka profesionálů ze Vsetína, spolu s hasiči dobrovolných jednotek obcí Halenkov a Karolinka. Místo zásahu se nacházelo mimo hlavní komunikace ve členitém terénu.

Na místě události pak bylo zjištěno, že při sečení travního porostu došlo k převrácení traktoru, pod kterým zůstal zaklíněn jeho řidič. Zranění, která při nehodě utrpěl, nebyla slučitelná se životem.

Na místě nehody se nacházela také další osoba, která v důsledku prožité události utrpěla psychický otřes a byla jí ze strany vyškoleného hasiče a zdravotníků záchranné služby, kteří byli také na místě přítomni, poskytnuta posttraumatická pomoc. Hasiči provedli zajištění místa nehody, opatření proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

Po zadokumentování místa události policií provedli hasiči vyproštění těla. Následně bude jednotkami provedeno vyproštění samotného traktoru.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet