Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Morkovicích hořela Fabia, řidič požár zlikvidoval práškovými přístroji ještě před příjezdem hasičů

V 07:54 hodin byl na operační středisko ve Zlíně oznámen požár osobního motorového vozidla Škoda Fabia, ke kterému došlo na ulici Uhřická v Morkovicích. Na místo požáru byla okamžitě vyslána jednotka profesionálů stanice Morkovice a současně byl vyhlášen poplach také jednotce dobrovolných hasičů Morkovice – Slížany.

Po příjezdu profesionálních hasičů na místo události bylo zjištěno, že požár vzniklý v interiéru vozidla byl již likvidován samotným řidičem a to za použití vlastního práškového přístroje a také hasicího přístroje, který poskytl řidič, který místem události projížděl. Po odvolání dobrovolné jednotky z jízdy k místu zásahu, provedli naši hasiči kontrolu a zabezpečení vozidla proti opětovnému rozhoření.

Po příjezdu vyšetřovatele požárů z Kroměříže bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru byla technická závada elektroinstalace v palubní desce řidiče vozidla.

Včasným a účinným zásahem občanů byla vzniklá škoda na vozidla minimalizována asi na 5.000,– Kč. Zachráněno bylo vozidlo, jehož cenu majitel odhadl na 130.000,– Kč.

Tato událost opět ukázala na opodstatněnost doplnění výbavy vozidel o přenosné hasicí přístroje.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet