Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkáře, který kvůli vysoké rychlosti havaroval u Václavova na Bruntálsku, přepravil do nemocnice vrtulník

V neděli 26.8. 2012 okolo 16 hodiny projížděl po silnici I. třídy mezi obcí Malá Štáhle a Václavov řidič jedoucí na motocyklu Ducati a to ve směru od Malé Štáhle.

Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu komunikace a při průjezdu zatáčkou tento manévr nezvládl a upadl se svým strojem na vozovku. Následně doklouzal s motocyklem po jeho levém boku za pravý okraj vozovky, kde narazil do svodidla.

ZZS MSK:

Šestatřicetiletý muž se záchranáři zprvu nekomunikoval, po sejmutí přilby a prvotním zajištění však již byl ve slovním kontaktu. Posádka zraněnému přiložila krční límec, vyprostila a na přístupné místo jej dopravila pomocí scoop rámu a následně zafixovala do vakuové matrace.

Muž utrpěl poranění hrudníku a dolní končetiny, vyloučit nebylo možno ani otřes mozku. Po zajištění žilního vstupu, podání léků a připojení k monitoru srdeční činnosti byl pacient letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Při dopravní nehodě utrpěl 36letý motorkář z Olomoucka blíže neurčené těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Škoda na motocyklu se pohybuje okolo 80 tisíc Kč a škoda na svodidle okolo 10 tisíc Kč. Na místě byla u řidiče provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Věc je nadále v šetření.

Sdílet