Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič srazil v Opavě dvě děti se psem, obě utrpěly těžká zranění, pes musel být utracen

Dnes odpoledne došlo v Opavě – Kateřinkách k vážné dopravní nehodě. Řidič osobního motorového vozidla značky Opel Kadett Caravan vjel na pravý chodník, kde se střetl s právě procházejícími 2 dětmi.

Děti (dívka a chlapec – oba ve věku 12 let z Opavy) šly ve směru k areálu Stříbrného jezera a venčily psa. Řidič osobního automobilu do nich narazil zezadu, přičemž obě děti utrpěly těžká zranění dolních končetin.

Byly převezeny dvěma sanitními vozidly do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému vyšetření a ošetření. Řidič i spolujezdec ve vozidle zranění neutrpěli. O úklid a zajištění místa nehody se postarali hasiči ze stanice Opava.

Orientační dechovou zkouškou nebylo zjištěno, že by třiapadesátiletý řidič automobilu požil před nebo během jízdy alkoholické nápoje, rovněž test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle vyzněl negativně.

Zmíněný řidič automobilu nejspíš měl mikrospánek, při kterém přestal ovládat své vozidlo, najel na chodník a narazil do dětí se psem.

Pes musel být po střetu odborně veterinárně utracen.

Vše je předmětem dalšího šetření, kdy již nyní je výše uvedený řidič důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti“.

René Černohorský, PČR

Sdílet