Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět jednotek zasahovalo u požáru kuchyně v restauraci v obci Milovy, škoda je 350 tisíc

Škodu ve výši 350.000 Kč za sebou zanechal pondělní odpolední požár v kuchyni restaurace v obci Milovy na Žďársku. U požáru zasahovalo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 17:11 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů ze Svratky, Kuklíku, obce Sněžné a Svratouchu (Pardubický kraj).

Požáru v kuchyni si všimli zaměstnanci restaurace. Kuchař společně se servírkou na nic nečekali a na místo povolali hasiče. Okamžitě se také pustili do hašení požáru za pomoci přenosného hasícího přístroje. Proti plamenům však neměli šanci.

Hasiči po příjezdu na místo události na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký vodní proud. V 17:30 hod proběhla lokalizace požáru. K rozšíření požáru mimo prostor kuchyně naštěstí nedošlo.

Kuchyň, ale i přilehlé prostory byly silně zakouřené. K jejich odvětrání hasiči použili přirozenou, ale také přetlakovou ventilaci.

V 18:02 hod proběhla úplná likvidace požáru a jednotky se vrátily zpět na své základny.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet