Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Polský kamion narazil na dálnici D1 do vozidla silničářů, posádka se zranila

Na 215. kilometru dálnice ve směru z Vyškova do Brna havaroval dnes před třetí hodinou ranní kamion Scania, který narazil do stojícího nákladního auta silničářů s přívěsem se signalizací označující zúžení dálnice do jednoho jízdního pruhu.

Přívěs se signalizací náraz zničil, nákladní auto odhodil na středová svodidla. Při nehodě byla zraněna polská osádka kamionu Scania – 34letý řidič a jeho 57letý spolujezdec. Vozidlo Renault bylo prázdné.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 2.45 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic v Pozořicích, Vyškově a v Lidické ulici v Brně. Při jejich příjezdu byli zranění v péči zdravotníků.

Hasiči zajistili místo nehody a vozidla zabezpečili proti případnému požáru, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Prozkoumali také okolí nehody, zdali tam nejsou další zranění. Protože vyproštění a odtah havarovaných vozidel zajistili pracovníci specializované firmy, hasiči povrch dálnice uklidili od střepů a úlomků a ve 4.48 hodin ukončili zásah.

Dálnice ve směru z Vyškova do Brna zůstala po dobu šetření a odstraňování následků nehody až do ranních hodin uzavřena a policisté dopravu odkláněli.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet