Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobák skončil mimo komunikaci, řidič se otáčel v křižovatce

V 10:30 hodin vyjížděla jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu, ke které došlo na hlavním tahu z Valašského Meziříčí směrem na Hranice na Moravě.

Po příjezdu na místo nehody bylo zjištěno, že při otáčení osobního vozidla v křižovatce došlo k jeho střetu s nákladním vozidlem, které jelo po hlavní komunikaci, ve stejném směru jako osobák. Po nárazu obou vozidel došlo k otočení osobního vozidla do protisměru a jeho odhození do příkopu u komunikace.

V osobním vozidle zůstala zraněná osoba, kterou bezprostředně před příjezdem našich hasičů vyprostili další řidiči, kteří místem nehody projížděli. Hasiči spolu se zdravotníky záchranné služby zraněnou osobu následně zafixovali do vakuové matrace a po uložení na nosítka ji naložili do sanity.

Po ukončení asistence zdravotníkům provedla jednotka zajištění osobního vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po provedení následných likvidačních prací bylo místo nehody předáno policistům, kteří v průběhu zásahu všech složek integrovaného záchranného systému prováděli řízení dopravy v místě nehody.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet