Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická bilance dnešních nehod motorkářů na Zlínsku, jedna osoba nepřežila a dvě byly zraněny

V 00:42 hodin obdrželo operační středisko zlínských hasičů hlášení o dopravní nehodě motorkáře u Nivnice na Uherskobrodsku. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod s jedním zásahovým vozidlem, která byla u nehody do deseti minut po vyhlášení poplachu.

Bohužel následně velitel zásahu musel konstatovat, že řidič motocyklu v důsledku nehody na místě zemřel.

Vzhledem k tragickým následkům nehody povolal velitel zásahu prostřednictvím operačního střediska na místo psycholožku, aby poskytla posttraumatickou pomoc rodinným příslušníkům a známým oběti. Situace byla o to tragičtější, že mrtvého motorkáře podle dostupných informací našel jeho bratr, který se ho vydal hledat, když v obvyklý čas nedorazil domů.

Jednotka provedla nasvětlení místa nehody a dále asistovala policistům při zadokumentování a vyšetřování události. Po jejím skončení byly provedeny likvidační práce a jednotka se vrátila zpět na svou stanici.


V 07:00 hodin byla naše jednotka stanice Uherský Brod znovu vyslána k hlášené dopravní nehodě, tentokrát u obce Starý Hrozenkov, konkrétně u motorestu „Rasová“, kde došlo k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že při kolizi osobního vozidla a motocyklu došlo ke zranění dvou osob, které byly předány do péče posádky zdravotnické záchranné služby a následně byly transportovány k dalšímu ošetření.

Jednotka provedla zabezpečení dopravních prostředků proti vzniku požáru a za pomocí sorbentů likvidovala únik provozních kapalin v místě nehody. Po provedení šetření příčiny dopravní nehody policií dokončili hasiči likvidační práce a ukončili zásah.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet