Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Sokolově vyhořel byt, čtyři osoby jsou zraněné

V bytě ve třetím patře panelového domu v Seifertově ulici v Sokolově začalo hořet v sobotu v brzkých ranních hodinách. Podle oznamovatelů někdo z hořícího bytu volal o pomoc.

Ještě před příjezdem hasičů na místo opustili své byty všichni obyvatelé domu v patře, kde hořelo, ale i z patra nad a pod požárem. Hasiči průzkumem vyloučili, že by v hořícím bytě někdo zůstal, jediný jeho obyvatel se nadýchl kouře a sanitka záchranné služby ho převezla do nemocnice.

Do půl hodiny od nahlášení dostali hasiči požár pod kontrolu, celková likvidace trvala hodinu. Hasiči obytelům nabídli možnost náhradního ubytování, nikdo ale tuto možnost nevyužil.

Během likvidace následků požáru přišla za zasahujícímí hasiči jedna z maminek, jejíž dvě malé děti se v začátcích rovněž nadýchaly kouře a začalo jim být špatně. Velitel zásahu rozhodl o povolání záchranné služby, která obě děti převezla do nemocnice.

Na místě pak ošetřila čtvrtého zraněného, muže, který si během evakuace ze svého bytu zranil na schodech kotník. Podle vyšetřovatele požárů je škoda odhadnuta na 1,5 milionu korun, příčina je v šetření.

Zasahující jednotky:

  • HZS Sokolov (CAS 24 Scania, AŽ 37 Iveco)
  • JSDH Březová (CAS 20 T815)
  • JSDH Kynšperk (CAS 20 T815)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet