Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Slezské Ostravě se zřítila část dvoupatrového domu, na místě zasahovali také hasiči

Deset minut před polednem přijali dispečeři na Integrovaném bezpečnostním centru v Ostravě informaci, že na ulici Jan Marie ve Slezské Ostravě došlo ke zřícení domu.

Na místo vyjeli hasiči HZS Moravskoslezského kraje, ze stanic Slezská Ostrava a Ostrava – Fifejdy, Policie ČR, Městská policie Ostrava. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o starý neobydlený dvoupodlažní dům, u kterého došlo ke zřícení přední stěny a stropů. Podle svědků se v místě mohly pohybovat osoby, které z domu odnášely materiál.

Hasiči objekt zabezpečili proti možnému vstupu neoprávněných osob a povolali na místo majitele objektu (RPG), pracovníky ČER k odpojení od elektřiny a zástupce stavebního úřadu. Proto hasiči na místo povolali psovoda ze Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně se psem, certifikovaným pro vyhledávání osob v sutinách. Pes objekt důkladně prohledal a nepotvrdil žádnou zavalenou osobu. Na místo byl rovněž povolán druhý psovod (z městské policie) s certifikovaným psem. Také tento pes potvrdil, že se v sutinách nenacházejí žádné zasypané osoby.

Za přítomnosti zástupců místně příslušného stavebního úřadu byl objekt předán majiteli (RPG), který zajistí jeho bezpečné stržení.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet