Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Prostějově vyprostili ženu zaklíněnou pod zametacím vozem

Nelehké chvíle prožili hasiči profesionální stanice Prostějov z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Devatenáct minut po deváté hodině v pondělí 8. října 2012 vyslalo operační středisko hasičů jednotku na ulici Vápenice v Prostějově.

Nákladní vozidlo, speciál pro mytí a úklid komunikace se zametacím nástrojem, srazilo při své činnosti cyklistku. Ta poté zůstala zaklíněna pod vozidlem, mezi přední nápravou a právě strojem pro čištění komunikací.

Hasiči zahájili více jak dvacetiminutový a obzvláště šetrný postup pro vyproštění zraněné, zaklíněné osoby. Pomocí vzduchových vaků, hydraulického zvedacího zařízení a nadstavců se jim podařilo vozidlo bezpečně nadzvednout a následně opět pomocí vaků odtlačit poškozené zametací zařízení, vytvořit tak transportní prostor pro bezpečné vyproštění zraněné osoby.

Hasiči zraněnou osobu předali do další péče přivolané lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby. Po kolizi ani při zásahu nedošlo k žádnému úniku provozních kapalin. Po skončení zásahu provedla jednotka pouze úklid po své činnosti a vrátila se zpět na svou základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet