Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Varnsdorfu a Dolním Podluží likvidovali únik nafty na silnici, spotřebovali více jak 80 kilogramů sorbentu

Jednotka HZS ÚK ze stanice Varnsdorf a dobrovolné jednotky z Varnsdorfu a Dolního Podluží vyjely v úterý 9. října 2012 po jednadvacáté hodině na Žádost Policie ČR do Nemocniční ulice ve Varnsdorfu, kde byla vyteklá nafta z kamionu.

Městští i státní hasiči monitorovali situaci ve městě a hlásili místa největších úniků, které se dělaly přednostně. Všechny tři jednotky postupně asanovali vozovku přes Dolní Podluží až na vrchol kopce Šébr (silnice 1/9).

Velitel JSDH Varnsdorf po celou dobu prováděl monitoring největších úniků a postupně přes velitele zásahu naváděl všechny tři jednotky na jednotlivá místa úniku, zároveň rozvážel ve vozidle další sorbenty.

Kontrola komunikace byla provedena až do obce Svor, čímž bylo bezpečně zjištěno, že k poslednímu úniku došlo pouze na hraně kopce Šébr, kde také došlo po areálu čerpací stanice k nejmasivnějšímu úniku (v levém stoupacím pruhu byl přibližně 500m dlouhý souvislý pruh nafty).

Zasahující hasiči za pomoci sorbentu Absodan DN2, košťat a speciálního zametacího stroje vozovku uvedli do sjízdného a „neklouzavého“ stavu a o půlnoci se vrátili zpět na základnu. Celkem bylo na zásah použito více jak 80 kg sorbentu.

Hasiči.Varnsdor­f.cz

Sdílet