Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobilu začalo hořet pravé přední světlo, projíždějící hasič požár začal hasit svým hasicím přístrojem

V průběhu dnešní dopolední jízdy poblíž obce Poličná na Valašskomeziříčsku zaregistroval řidič osobního vozidla Škoda Favorit kouř vycházející z přední části vozidla. Po zastavení zjistil hoření v prostoru pravého předního světla. Požár se dále šířil do motorového prostoru vozidla.

V době, kdy řidič zaregistroval vznik požáru, projížděl místem události jeden z příslušníků našeho sboru, který spolu s řidičem začal okamžitě hasit vzniklý požár za použití ručního hasicího přístroje, který měl ve výbavě svého vozidla. Po jeho použití a také po použití vody přinesené z blízkého rodinného domu se jim podařilo požár likvidovat.

K události, která byla na naše operační středisko oznámena v 09:46 hodin, byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí s jedním cisternovým vozidlem a terénním vozidlem Jeep Cherokee. Po příjezdu na místo požáru provedli hasiči dochlazení prostoru hoření vozidla vysokotlakým proudem a jeho zabezpečení proti opětovnému rozhoření.

Provedeným šetřením na místě události bylo zjištěno, že k iniciaci požáru došlo v důsledku technické závady elektroinstalace pravého předního světlometu vozidla. Vzniklá škoda byla vzhledem ke stáří vozidla vyčíslena pouze na několik tisíc korun.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet