Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tahač se speciálním podvalníkem hrozil převrácením, pomohli až hasiči a nakladač kontejnerů

Dnes, 18. 10. 2012 v 00:22 hodin přijalo operační středisko hasičů ve Zlíně žádost o pomoc při vyproštění nákladního vozidla, u kterého hrozilo převrácení mimo komunikaci.

Na místo hlášené události v Lípě u Zlína byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín s jedním zásahovým vozidlem. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že po zaparkování tahače nákladů zn. MAN s připojeným podvalníkem došlo k utržení krajnice komunikace a hrozilo bezprostřední převrácení vozidla.

Vzhledem ke skutečnosti, že se v blízkosti místa události nacházel vodní tok, a v případě převrácení vozidla a podvalníku mohlo dojít k úniku provozních kapalin a kontaminaci zeminy a následně i vody, rozhodl velitel zásahu o okamžitém vyproštění vozidla.

V součinnosti se zaměstnanci blízké firmy byl zajištěn speciální nakladač kontejnerů, který nákladní vozidlo i s podvalníkem dokázal vytáhnout zpět na pevný povrch komunikace. V 01:08 hodin tak mohl velitel zásahu ohlásit likvidaci události a ukončení zásahu.

V tomto případě nedošlo ke vzniku žádné škody ani zranění osob.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet