Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásah u Nové Dědiny hasičům komplikoval lesní terén, pro zraněného jel terénní speciál

V 10:01 hodin bylo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně požádáno o záchranu zraněné osoby z lesního porostu poblíž obce Nová Dědina na Kroměřížsku. Mělo se jednat o zranění po pádu větve.

Na místo hlášené události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Kroměříž s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se zraněná osoba nachází hlouběji v lesním porostu, kam se jak naše zásahové vozidlo, tak i sanita zdravotnické záchranné služby nemohly z důvodu špatné sjízdnosti lesního terénu dostat. Zraněnou osobou byl dělník, který prováděl lesní těžbu a při kácení stromu došlo pravděpodobně k jeho zasažení padající větví a zranění na spodní a horní končetině.

K transportu zraněného k sanitnímu vozu byl povolán terénní speciál Land Rover lezecké skupiny hasičů z centrální stanice Zlín. Po jeho příjezdu byl zraněný naložen a svezen k blízké komunikaci, kde již čekali zdravotníci. Po naložení do sanity a odvozu do zdravotnického zařízení se naše jednotky vrátily na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet