Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Avia skončila převrácená v kolejišti, doprava na trati byla na tři hodiny uzavřena

V 11:16 hodin obdrželo naše operační středisko hlášení o dopravní nehodě nákladního vozidla zn. Avia, které se mělo nacházel přímo v kolejišti železničního náspu u obce Újezdec u Uherského Brodu. Bylo také hlášeno zranění řidiče nákladního vozidla.

Tři minuty od vyhlášení poplachu se na místo události dostavila jednotka profesionálních hasičů stanice Uherský Brod s jedním zásahovým vozidlem. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se nákladní vozidlo nachází pod železničním náspem, kde došlo k poškození koleje a jejího podloží.

Zraněný řidič se nacházel mimo vozidlo a byl převzat do péče posádky zdravotnické záchranné služby, která ho následně transportovala do zdravotnického zařízení.

Velitel zásahu si cestou operačního střediska vyžádal vyslání posilové jednotky HZSP SŽDC Přerov a uzavření provozu na tomto úseku železnice.

Jednotka provedla protipožární opatření a zajištění vraku vozidla proti úniku provozních kapalin.

Na místo události se dostavila hlídka dopravní policie a majitel havarovaného vozidla.

Po příjezdu vyprošťovacího automobilu AV 15 T-815 drážních hasičů, a zadokumentování místa nehody policií, zahájily v 13:00 hodin jednotky likvidační práce.

Na místě události se také nachází pracovníci SŽDC, kteří vyhodnocují vzniklé poškození železničního svršku.

Ve 13:43 hodin provedly jednotky vyzdvižení vraku z kolejiště a jeho naložení na vozidlo odtahové služby. Následně byl také proveden úklid vozovky. Krátce před čtrnáctou hodinou ukončila jednotka Uherský Brod zásah a vrátila se na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet