Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel u obce Habry si vyžádala zranění těhotné ženy

V pátek 26. října odpoledne vyhlašuje krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina poplach jednotce SDH Golčův Jeníkov na dopravní nehodu dvou osobních vozidel u obce Habry.

K zásahu vyjelo družstvo 1+4 v čase 15:17 hodin s cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 24/3800/230-M1Z.

Po příjezdu na místo nehody ustavujeme zásahovou techniku k zabezpečení místa nehody a průzkumem zjišťujeme, že došlo ke střetu vozidla Volkswagen Passat a Citroën Berlingo. Obě vozidla jsou nárazem deformována a jsou aktivované airbagy. Ve vozidlech jsou zjištěny 2 zraněné osoby. Jedna zraněná osoba je v 8 měsíci těhotenství. Ihned zraněným poskytujeme předlékařskou pomoc do příjezdu ZZS a velitel urguje přes operační středisko ZZS. Je prováděno protipožární opatření odpojením AKU a zabezpečení uniklých provozních hmot pomocí sorbentu.

Na místo se dostavuje posádka zdravotnické záchranné služby a přebírá si od hasičů zraněné osoby do své péče. Společně s kolegy z HZS PS Světlá nad Sázavou vyčkáváme na příjezd Skupiny dopravních nehod Policie ČR a po provedení vyšetření nehody, uklízíme použitý sorbent a části havarovaných vozidel. Na místo se dostavují odtahové služby a za naší asistence nakládáme havarované automobily. Po provedení kompletního úklidu následků nehody se závěrečným průzkumem se jednotky vrací zpět na své základny, uvadí na svém webu hasiči z Golčova Jeníkova.

http://hasici-gjenikov.cz/

Sdílet