Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič Škodovky nezastavil na STOPce a srazil se s vlakem

Za uplynulý víkend zasahovala jednotka HZS SŽDC Česká Třebová u několika nehod a technických zásahů

Neděle 28.10 2012:

V ranních hodinách v čase 02:24 hod. s vozy CAS 24 L 101 a VEA Nissan X-Trail v počtu 1+4+ OMU SŽDC vyjela k železniční nehodě do žst. Slepotice.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu zjistila s jednotkou JSDHO a HZS, že došlo ke střetu nákladního vlaku s civilní osobou. Po dohledání místa střetu vlaku s civilní osobou lékař konstatoval smrt u civilní osoby.

Na místě provedla zajištění místa nehody, transport usmrcené osoby do vozu pohřební služby a odvoz zaměstnance OMU SŽDC. Jednotka se vrátila zpět na základnu v 08:15 hod..

Na místě nehody zasahovaly jednotky HZS Holice, JSDHO Moravany, ZZS Pardubice, Policie ČR SKPV, Policie ČR, Pohřební služba Pardubice a zaměstnanci SŽDC.

Sobota 27.10 2012:

Druhým sobotním večerním výjezdem byl výjezd ve 22:11 hod. s vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 ke spadlému stromu na železniční trať do žst.Mikulovice.

Jednotka na místě provedla kontrolu tratě a železničního svršku po odstranění stromu jednotkou SDH Mikulčice. Následně provedla prohlídku tratě až do stanice Zlaté hory.

Jednotka vyjela v čase 16:24 hod. na žádost KOPIS PCE s vozem CAS 24 L 101 v počtu 1+3 k dopravní nehodě v obci Přívrat.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu zjistila, že došlo k zapadnutí několika vozidel do příkopu a uvíznutí na komunikaci vlivem špatných povětrnostních podmínek. Hasiči na místě pomocí navijáku a tažného lana z CAS 24 vyprostily zapadlé osobní,dodávkové a nákladní vozidla. Na základnu se vrátila v 17:52 hod..

Pátek 26.10 2012:

K železniční nehodě hasiči vyjeli v čase 09:46 hod. s vozy RZA Nissan Patrol a VEA Nissan X-Trail v počtu 1+2+OMU SŽDC do žst. Štíty.

Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu provedla převzetí místa události od jednotky HZS Zábřeh na Moravě. Po vyšetření události dopravní Policii ČR a zaměstnancem OMU SŽDC bylo vozidlo odstraněno z profilu tratě za asistence odtahové služby a byl zkontrolován kolejový svršek. Jednotka provedla odvoz zaměstnance OMU SŽDC. Na základnu se hasiči vrátily v čase 12:03hod..

Jednotka vyjela v čase 08:46 hod. s vozem CAS 24 L 101 v počtu 1+4 k záchraně osob do žst. Česká Třebová.

Jednotka po provedeném průzkumu provedla vyhledání osob v krytu CO za použití dýchací techniky. Po zjištění, že je část krytu zatopena vodou byla voda odčerpána pomocí čerpadla NAUTILUS, šesti hadic B a ochranných pomůcek. Na základnu se hasiči vrátily v 10:51hod..

Michal Janza

Sdílet