Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Bozkově na Semilsku hořela roubenka, její majitel se nadýchal kouře, na místě zasahovalo celkem šest hasičských jednotek

Zásah šesti jednotek hasičů si vyžádal dnešní požár roubenky v Bozkově na Semilsku. Již v ohlášení v 15:07 hodin bylo hasičům sděleno, že jde požár střechou ven.

Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu a na místo dorazili profesionální hasiči ze Semil, dobrovolní hasiči z Železného Brodu, Zlaté Olešnice, Semil, Železného Brodu – Bzí a také místní bozkovská jednotka.

Při příjezdu hasičů se požár nacházel ve 3. fázi, kdy jsou zachváceny všechny hořlavé předměty v prostoru. „Požár šel střechou i okny ven, zasažen byl zkrátka celý objekt,“ potvrdil řídící důstojník hasičů npor. Ing. Pavel Štěpánek.

Na uhašení požáru hasiči nasadili celkem šest vodních proudů a plameny se jim podařilo dostat pod kontrolu v 16:46 hodin.

Majitel domu byl mimo objekt, ale snažil se požár uhasit vědry s vodou. Přitom se nadýchal zplodin hoření a také popálil. Na místo si záchranáři nechali povolat vrtulník, ale nakonec byl muž převezen sanitním vozem.

Ještě v půl šesté hasiči dohašovali ohniska v půdním prostoru. Vodu na hašení brali z hydrantové sítě, poté zřídili kyvadlovou dopravu. Příčina požáru je v šetření.

Sdílet