Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahují v Běhařovicích na Znojemsku u požáru střechy rodinného domu, plameny jí zachvátily celou

Střechu staršího rodinného domu zničil požár v obci Běhařovice na Znojemsku. K jeho likvidaci vyjely čtyři jednotky hasičů 

Požár hasičům ve středu v 16.44 hodin ohlásil majitel domu, který při jeho rekonstrukci pracoval na dvoře a zpozoroval kouř a plameny ze střechy. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice ve Znojmě a dobrovolné jednotky z obcí Běhařovice, Přeskače a Ratišovice.

Při jejich příjezdu byla téměř celá střecha přízemního domu o půdorysu zhruba 25 krát 6 metrů v plamenech, k rychlému šíření ohně přispívalo i seno uskladněné na půdě. Obyvatelé domu byli venku, uvnitř nikdo nebyl. Hasiči oheň pomocí vodních proudů dostali v 17.15 hodin pod kontrolu.

Likvidaci požáru po rozebrání konstrukce střechy i části prohořelého stropu a dohašení lokálních ohnisek hoření ukončili v 18.47 hodin. Ke střežení požářiště na místě do rána zůstali místní dobrovolní hasiči.

Příčinu vzniku požáru, který zničil střechu, půdu a část stropu v přízemí, zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK. Mezi pracovními verzemi nevyloučil technickou závadu na elektroinstalaci. Způsobenou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 400 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet