Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragické pondělní ráno na Pardubicku. Po srážce jeden mrtvý řidič. Muže, který označoval místo nehody, smetlo jiné auto

Pondělí 5. 1. 2012 se na Pardubicku neslo ve znamení tragických nehod. V jednom případě zemřel po nárazu řidič osobního auta, ve druhém případě smetlo jiné auto muže, který šel označit místo nehody.

V první minutě pondělního rána vyjela jednotka hasičů z Lanškrouna k nehodě osobního automobilu, které narazilo do zdi rodinného domu v Lanškrouně. Ve vozidle cestovaly dvě osoby.

Náraz byl tak silný, že vymrštil obě osoby z vozidla. Řidič náraz nepřežil a spolujezdec utrpěl zranění. Jednotka hasičů poskytla první před lékařskou pomoc zraněnému a po příjezdu zdravotníků byl spolujezdec předán do péče lékaře. Hasiči dále odstranili následky nehody a v 3.40 hodin se vrátili zpět na základnu.

Další nehoda se stala v 6.25 hodin, kdy vyjížděla jednotka hasičů z Pardubic na silnici (Pardubice-Hradec Králové), kde se střetl osobní a nákladní automobil. Řidič osobního vozidla chtěl pravděpodobně označit místo nehody výstražným trojúhelníkem, ale po vystoupení z auta ho smetlo jiné projíždějící vozidlo a na místě ho usmrtilo. Hasiči zajistili místo nehody, odstranili následky nehody a vrátili se zpět na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet