Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K převrácenému traktoru v Albeřicích vyjely dvě jednotky, unikaly z něj provozní kapaliny

Ve čtvrtek 8. listopadu čtrnáct minut po jedenácté hodině je jednotkám profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolným hasičům z Horního Maršova vyhlášen poplach Operačním střediskem HZS kraje.

K nahlášenému převrácenému traktoru do Dolních Albeřic vyjíždí jednotka již za tři minuty po vyhlášení poplachu. Na místě je zjištěna nehoda traktoru s připojeným plně naloženým přívěsem, po které je traktor převrácený na bok mimo komunikaci, událost naštěstí bez zranění řidiče, z vozidla unikají provozní náplně, na místě již hlídka Policie ČR.

Na základě zjištěných skutečností je prováděno jímání unikající nafty a oleje pomocí sorbentu, sorpčních deček a záchytných nádob z vybavení jednotky. Dále je povolán jeřáb a o úniku ropných látek informován odbor životního prostředí Městského úřadu Trutnov.

Po vyšetření nehody Policií ČR je majitelem havarované soupravy zajištěno přeložení nákladu na jiný přívěs a po odpojení odtah havarovaného přívěsu. Navijákem povolaného jeřábu je následně provedeno převrácení havarovaného traktoru zpět na kola.

foto a zdroj: Hasiči Horní Maršov

Sdílet