Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněnou ženu musel na dálnici D2 vrtulník, její spolucestující odvezla do nemocnice sanitka

K dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu dnes vyjížděly jednotky Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje z požárních stanic v Břeclavi a Hustopečích. Nehoda se stala na 41,5. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno u sjezdu na Podivín.

Událost byla hasičům ohlášena ve 14:42. O osm minut později dorazila na místo první jednotka. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního vozu Toyota Yaris a kamionu značky Volvo. V havarované Toyotě zůstaly dvě zraněné ženy slovenské národnosti. K jejich záchraně bylo nutné použít hydraulické vyprošťovací zařízení.

Hasiči zajistili místo proti vzniku požáru a poskytli zraněným předlékařskou první pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby předali obě ženy do její péče.

Pro dvaačtyřicetiletou zraněnou ženu musel na místo přiletět vrtulník letecké záchranné služby. Její osmadvacetiletá spolucestující byla odvezena z místa nehody sanitkou. Hasiči pomohli posádce ZZS s transportem postižených do sanitky a vrtulníku.

Následně hasiči vyčistili komunikaci od uniklých provozních kapalin. Po zadokumentování místa nehody Policií České republiky pomohli odstranit havarovaný osobní automobil z vozovky.

pprap. Mgr. Jaroslav Mikoška
HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet