Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy chalupy v Novém Hrádku hasilo šest jednotek, událost se obešla bez zranění osob

K požáru dřevěné chalupy došlo v neděli 11. listopadu večer v lokalitě Na Bačkoře v Novém Hrádku na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 19:44 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky, dále dobrovolní hasiči z Nového Hrádku, Bohdašína, Nového Města nad Metují a Olešnice v Orlických horách.

Chalupa stála téměř na samotě, pouze naproti se nacházela ještě jedna chata, jejíž uživatelé požár ohlásili. Při příjezdu první jednotky na místo hořela celá dřevěná střecha a požár byl v předposlední fázi hoření.

Plameny zničily celou střešní konstrukci, lepenkovou střešní krytinu i dřevěné stropy. Obytné místnosti a další prostory chalupy byly poničeny. Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po deváté hodině večer. Po lokalizaci požáru museli rozebrat zničenou střešní konstrukci a stropy.

Požár se podařilo zlikvidovat ve 22:13 hodin. Hmotná škoda způsobená požárem se předběžně odhaduje na 500 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

foto: stanice Náchod

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet