Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K nehodě poblíž Fryštáku vyjeli hasiči dnes ráno, kvůli zdravotním potížím jednoho účastníka nehody přijela i sanitka

K vyhlášení poplachu jednotce profesionálních hasičů centrální stanice Zlín došlo ve chvíli, kdy se směny připravovaly na předání služby. Poplach byl vyhlášen na základě přijetí žádosti policie o asistenci jednotky hasičů u dopravní nehody, ke které došlo poblíž Fryštáku, konkrétně na komunikaci z Žabárny směrem na Horní Lapač.

V době příjezdu jednotky už na místě nehody zasahovala policie a posádka zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči celkem čtyři zraněné osoby. Jak bylo provedeným průzkumem zjištěno, došlo k postupnému nárazu dvou osobních a jednoho dodávkového vozidla. Všichni účastníci nehody, včetně dvou dětí, byli mimo vozidla a jednotka nemusela provádět žádné vyprošťovací práce.

Hasiči provedli u všech vozidel protipožární opatření a likvidovali za použití sorbentů menší únik provozních kapalin, ke kterému došlo u jednoho z havarovaných vozidel. V průběhu prováděných likvidačních prací se u dalšího z účastníků nehody projevily zdravotní potíže. Proto velitel zásahu povolal cestou našeho operační střediska sanitu, která zraněného následně transportovala k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

Po zadokumentování místa události policií dokončila jednotka likvidační práce a vrátila se zpět na stanici.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl na komunikaci omezen provoz.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet