Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 12. listopadu 2012

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli včera dopoledne k otevření bytu v ulici Jungmannova v Hradci Králové. Po otevření dveří hasiči uvnitř našli uživatele bytu bez známek života.


Další byt otevírali hradečtí hasiči včera odpoledne v ulici Polní v Hradci Králové. V bytě se nacházel muž se zdravotními problémy. Přivolaní záchranáři stabilizovali uživatele bytu a za pomoci hasičů jej transportovali do sanity a převezli do nemocnice.


Hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice likvidovali provozní náplně, které unikly z poškozeného osobního vozidla v Sadové. Hasiči zasypali látku sorbentem.


Bez zranění se obešla dopravní nehoda osobního vozidla a motocyklu, která se stala včera před půl třetí odpoledne u kruhového objezdu ve směru na Stěžery. Hasiči pouze zkontrolovali vozidlo a motocykl, zda nedochází k úniku provozních náplní a vrátili se zpět na základnu. Oba účastníci nehody se dohodli a na místo tak nebyla volána ani Policie ČR.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Borohrádku vyjeli včera odpoledne k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 317 u Šachova. Řidička Škody Octavia skončila z dosud nejasných příčin s vozidlem částečně mimo vozovku.

Auto navíc zůstalo nakloněné nad prudkou strání a hrozilo jeho převrácení. Hasiči pomocí navijáku vytáhli automobil zpět na vozovku. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění ani poškození vozidla a úniku provozních náplní.


Územní odbor Náchod

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce zasahovaly včera ráno v ulici 5. května v Červeném Kostelci. Kvůli technické závadě na osobním vozidle došlo k úniku provozních náplní na vozovku. Hasiči zasypali látku sorbentem a odstranili ze silnice.


Náchodští profesionální hasiči otevírali po 18. hodině dveře osobního vozidla v ulici Zámecká v Náchodě. Uvnitř nastartovaného automobilu Škoda Felície Combi zůstal zamčený pes. Hasiči otevřeli dveře auta pomocí šperháku a pejska v pořádku předali jeho majiteli.


Po desáté hodině večer vyjeli profesionální hasiči z Náchoda k otevření bytu na žádost Policie ČR do ulice Ostašská v Polici nad Metují – Velké Ledhuji. Dveře bytu se podařilo otevřít ještě před příjezdem hasičů. Ti byli cestou k zásahu odvoláni zpět na základnu.


Územní odbor Jičín

K ohlášenému požáru bytu na Valdštejnově náměstí vyjeli včera po půlnoci profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína. Hořet začalo v obývacím pokoji bytu ve druhém nadzemním podlaží obytného domu. Jeho uživatelka usnula v obývacím pokoji na pohovce s hořící cigaretou.

Žena se naštěstí včas vzbudila, když ucítila kouř. Ženu i její maminku, která spala ve vedlejší místnosti, převezli záchranáři na pozorování do jičínské nemocnice. Hasiči z preventivních důvodů evakuovali čtyři sousedy z patra, kteří se dostali bezpečně ven. Požár zničil pohovku a koberec v obývacím pokoji, malby a další místnosti byly poškozeny zplodinami hoření.

Hasiči vyklidili obývací pokoj a gauč s kobercem vyhodili z bytu. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet